Hodnocení 14. kola KP dospělých : Bookmakeři si mnou ruce...

14.11.2017 17:47

 

V čele tabulky rozhodně nejsou s minimálně pětibodovým náskokem Slatiňany… Ba co víc, suverénní vítěz loňského ročníku nefiguruje ani v první pětce. Ve víkendovém kole stál, protože zápas v Moravské Třebové byl dávno předehrán. V zářijový svátek tam utrpěly Slatiňany prohru 0:2. Moravskou pauza stála vedení v celé soutěži.

Po nejhubenější výhře v Hlinsku se přes ní přehnala její jmenovkyně Česká Třebová. A to ještě aktuální lídr krajského pelotonu má zápas k dobru.

Třetí příčku nově okupuje Lanškroun. Nováček zdolal v domácím prostředí 3:0 Svitavy, které měrou vrchovatou přispívají k tomu, že v soutěži je všechno naruby. Uzavírají totiž šestnáctičlenné pole.

Čtvrté místo zaujímá Heřmanův Městec, který se v loňské sezoně prakticky až do posledních kol pral o záchranu v soutěži. V neděli sice odevzdal body Holicím, ale jelikož byly jen dva, udržel se před nimi. Hosté po bezbrankové plichtě zvládli lépe penalty.

O šestých Slatiňanech již byla řeč. Za nimi se pohybuje chrudimská juniorka, se kterou se rovněž počítalo do vyšších pater. Přitom na novinovém papíře jasná výhra 4:0 ze Žamberka nenaznačuje, že by rezerva na podzim tápala. Domácí tak klesli na deváté místo.

V tabulce je přeskočila Polička. Naposledy zdolala 3:1 Moravany a po bídném začátku se vyšvihla do horní poloviny tabulky. Za to Moravany si přidělaly další starosti. Být čtrnáctý, vám na klidu moc nepřipadá.

Také zbývající dva souboje se odehrály vyloženě mezi týmy v horší polovině. Litomyšl si v souboji o šest pomyslných bodů vydobyla vítězství 1:0 nad Chocní.

Daleko důležitější význam měl střet v tu chvíli poslední Třemošnice se třináctým Dobříkovem. Černý kůň minulého ročníku, se kterým se počítalo nahoru i letos, vydřel na nováčkovi tři body. A po výhře 3:2 se před posledním kolem odpoutal z úplného suterénu. Alespoň na patnáctou pozici.

Událost kola

Výher jako šafránu. Teprve druhé tříbodové vítězství v letošní sezoně si připsala na své konto Třemošnice. A jackpot trefil, kdo jiný než, letitý kanonýr Šebek.

Zklamání kola

Žamberk po zlepšených výkonech spadl z hrušky dolů. Především proto, že doma proti béčku Chrudimi absolutně nezvládl poslední desetiminutovku.

Výrok kola :

„Lanškroun vyhrál zaslouženě. Ale… Několik situací, jsem si chtěl ověřit. Záznam však není k dispozici. Náhoda nebo záměr?“ Oldřich Palla, vedoucí týmu Svitav 

Zdroj: https://pardubicky.denik.cz/fotbal_region/komentar-krajsky-prebor-bookmakeri-si-mnou-ruce-20171114.html