Hodnocení 10. kola KP dospělých : Na obou pólech jsou překvapivá jména.

18.10.2017 21:04

Koho by napadlo, že se na samotném chvostu přeboru ocitnou po deseti odehraných kolech Svitavy? Jestli vůbec někoho, tak musel být svým okolím považován za blázna. Jenomže ona je to realita a pro svitavské fanoušky obzvláště krutá. Ale lze se divit při tak nepovedených výkonech, jako byl ten poslední v Dobříkově, který srazil Svitavy na dno? Domácí slavili úspěch jednoduchým a důrazným fotbalem, zatímco jejich soupeř jen prohloubil svoje trápení.

Rozhodně nečekaný tým se objevil rovněž na špici průběžného pořadí. Česká Třebová patří tradičně do lepší společnosti krajského přeboru, ale že by celá konkurence zůstala poskládána pod ní, to je docela pecka. Ne ale náhoda, kolo od kola Českotřebovští dokazují, že jejich výsledky jsou oprávněné. Výhra nad nekompletními Slatiňany, při které padly všechny góly během úvodních pětadvaceti minut, je katapultovala na vrchol, kde se budou snažit udržet co nejdéle, nejlépe do konce podzimu, do něhož nyní zbývá ještě pět kol.

Není to tak dávno, co se na výsluní vyhřívala druhá Třebová, totiž Moravská, ale její soukolí se v minulých dvou kolech zadrhlo. Proti Moravanům hrála skoro celý druhý poločas „přesilovku“ po vyloučení hostujícího Šibala, ale nebylo to nic platné. Nejenom, že branku nevstřelila, ale po brejkové situace ji obdržela a potom nedokázala najít odpověď.

Kometa počátku podzimu z Lanškrouna povážlivě pohasíná, přestalo se jí dařit hlavně doma, teď její hájemství vyloupila lepšící se Polička. Do vyšších pater se posouvá Hlinsko, v duelu s Chocní pomohla jeho hráčům na „koně“ penalta nařízená po necelých třech minutách hry. Tři červené karty rozdal rozhodčí v derby v Heřmanově Městci, z těsného vítězství se radovali hosté z Chrudimi hrající po většinu utkání v početní výhodě. Po smírných zápasech braly bod navíc Holice (v Třemošnici) resp. Litomyšl (proti Žamberku).

Událost kola

Česká na špici. Docela nenápadně, ale zaslouženě se mužstvo z areálu Pod Jelenicí vyšvihlo na první místo. Z deseti utkání dokázalo v devíti zabodovat.

Zklamání kola

Hlavy si mohou ukroutit příznivci svitavského fotbalu. Co se to proboha děje s jejich týmem? Moc času na posun na důstojnější příčky už nezůstává.

Výrok kola

„V utkání jsme podali takový výkon, že i dobříkovské krávy se pásly hlavami směrem k vlakové zastávce.“
(Oldřich Palla, vedoucí týmu Svitav)

 


Zdroj: https://orlicky.denik.cz/fotbal_region/krajsky-prebor-na-obou-polech-jsou-prekvapiva-jmena-20171017.html