Finále krajské soutěže starší přípravky ročníku 2017 - 2018

04.06.2018 20:17

Finále krajské soutěže ročníku 2017 - 2018

V neděli 3.6. jsme měli tu čest pořádat finálový turnaj pro účastníky krajské soutěže. Hrálo se systémem 2x12 minut ve dvou skupinách po pěti, první dva postoupili do semifinále, ostatní pak hráli o konečné umístění.

My jsme se ve skupině „B“ na začátku utkali s Libchavami (v sezoně 5:4, 8:1 a 5:2), se kterými jsme sehráli po solidním začátku až zbytečně dramatický zápas. V něm jsme nakonec zvítězili 5:4. Další drama přišlo hned v následujícím zápase s Pardubičkami (v sezoně 5:5, 6:3 a 4:1), kdy jsme veledůležitou remízu 1:1 zachraňovali až prakticky v nastaveném čase. Pak jsme se uklidnili při celkem pohodové výhře s Dolním Újezdem 5:1 (v sezoně 7:2 a 7:1). Poslední zápas ve skupině nám určil prozatím suverénní Choceň (v sezoně 6:5, 5:3, 9:8, 0:3, 9:2 a 4:6). A byl to zápas „blbec“... Nastřelili jsme celkem šestkrát! brankovou konstrukci a naopak soupeř nejen, že hrál dobře, ale do čeho kopl proměnil a tak prohráváme 2:6. Nervózně jsme sledovali a hlavně doufali ve výhru Chocně nad Libchavami, která nakonec přišla a z druhého místa ve skupině postupujeme do semifinále. Za námi tak zůstali Libchavy, Pardubičky a Dolní Újezd. Ve skupině „A“ postoupila Litomyšl resp. Polička, za nimi pak byli Holice, Přelouč a Žamberk. V semifinále s Litomyšlí (v sezoně 4:5 a 3:3) jsme tahali za kratší konec a prohráváme 1:4. Do odvety s Chocní a zároveň zápasu o bronz jsme ale nenastoupili se svěšenými hlavami ba naopak. Letošnímu tradičnímu soupeři jsme vše vrátili i s úroky a vítězíme jasně 8:2. Všem hráčům patří obrovský dík za poctivý přístup, kolegovi Liborovi Spěvákovi za velkou výpomoc, početné skupině fandů za vynikající podporu, v neposlední řadě rozhodčím (Tomáši Mejtskému, Romanu Šmídlovi, Karlovi Šťastnému a Václavu Michálkovi, kteří to chvílemi neměli jednoduché) a se všemi (myslíme i zraněné, nemocné i ty, kteří přerušili či snad ukončili!? činnost) se budeme těšit na 22.6., kdy sezonu ukončíme fotbalgolfem v Chrudimi a následnou merendou s hodnocením uplynulého ročníku na domácím hřišti.

K vidění bylo celkem 27 většinou zajímavých zápasů a věříme, že si je všichni včetně rodičů, rodinných příslušníků a známých nebo jen řadových diváků užili. Počasí se perfektně vyvedlo a i přes občasné vytrysknutí emocí na hřišti či v hledišti, které ke sportu patří, šlo snad o velice povedený turnaj. Předávání věcných cen, medailí, diplomů a krásných pohárů zpestřili svou přítomností starosta města Třemošnice p. Miroslav Bubeník, člen KM PKFS Jiří Kovárník a kapitán druholigových FK Pardubice Jan Jeřábek. Z vlastní iniciativy jsme udělili i několik individuálních cen. Nejlepšími brankaři se stali Adéla Smutná (Choceň), Tomáš Mergl (Litomyšl) a náš Pavel Kolbaba, hráči Henderson Craig (Libchavy), Vít Pavlík a Kateřina Pavlíková (oba Polička), střelci Filip Novák (Přelouč 9x), Henderson Craig (Libchavy 9x) a Patrik Nedvěd (Choceň 8x).

Konečné pořadí: 1. Polička 2. Litomyšl 3. Třemošnice 4. Choceň 5. Libchavy 6. Holice 7. Pardubičky 8. Přelouč 9. Dolní Újezd 10. Žamberk

Sestava: Pavel Kolbaba - Václav Brožek, Matěj Nesládek (3), Dan Klepetko (1), Tadeáš Gauč (1), Jan Pilař (1), Lukáš Mostecký (7), David Šmídl (3) a Tomáš Rožek (6)