Další přípravné utkání dospělých s TJ Mezilesí Načešice

25.02.2018 17:52


TJ Mezilesí Načešice - ŽSK Třemošnice - 2 : 3 (0:1)
Branky : O. Vančura, J. Vančura, Král    


 Předposlední přípravné utkání před ostrým startem jsme na UMT v Čáslavi opět zvládli, ač chyběly opory Šebek, Mocanu, P. Šindelář, Hejcman a Fejl. Soupeřem byl devátý celek 1. A třídy našeho kraje - mužstvo Načešic.

  Od samotného začátku jsme tahali za delší část provazu a převaha byla zcela jasná. Kombinace, pohyb a nabízení se fungovalo.  Škoda jen, že jsme převahu vyjádřili pouze jediným gólem a to z kopačky O. Vančury. Neproměněné tutovky Krále, Šmídla a dalších by v mistrovském utkání mohly mrzet.

  Do druhé půle nastoupil na podhrotovou pozici Šťastný a do brány mladičký Oswald. Šťastný se funkce "podhrota" nezalekl a vytvořil si několik dobrých pozic ke skórování. Krásným gólem se opět prezentoval asi nejlepší hráč na hřišti J.Vančura. Z cca 18 metrů se trefil parádně.

S dalším střídáním jsme přeskupili řady. Na podhrotového hráče nastoupil brankář Janda, ze hřiště odstoupil velice dobře hrající T. Forman (dorostence čekalo nedělní utkání s K. Horou B). Na jeho post do středu zálohy se posunul M. Šindelář a na jeho krajní post Šťastný. V této fázi hry jsme vstřelili třetí gól utkání. Krásné zatažení po pravé straně Šťastným a jeho ukázkový centr "pod sebe" zakončil Král. Další tutovky Jandy, Krále i Šindeláře zústaly opět nevyužity.

Za stavu 3:0 jsme ovšem ohromně polevili. Začli si, hlavě v defenzivní činnosti, hrát na profesory. A to se vůbec nevyplatilo. Míče, které měly být dávno nahoře u útočníku, jsme nabídli střelcům Načešic jako na zlatém podnose. Ti se nemýlili a dvěma pěknými góly (hlavně ten první - témeř identický s našim druhým) korigovali výsledek utkání na rozdíl jedné branky. Škoda, protože toto skóre nekoresponduje s vývojem celého utkání. Ale to je fotbal a pravidlo o neproměnění tutovek a potom mít strach o výsledek zafungovalo.

Výborné utkání sehrál na postu stopera Mejtský, ve středu zálohy již zmiňovaný J.Vančura a na hrotu Král. Pochválit za výkon do 75. minuty si ovšem zaslouží celé mužstvo. Radost dělají dobře hrající dorostenci T. Forman, Šmídl a D. Oswald.


Sestava : Janda (46. Oswald ) - Kalina, Mejtský, Culek, Petr - O.Vančura, J.Vančura, T. Forman (65. Janda), M. Šindelář - Šmídl (46.Šťastný), Král