1. třída dorostu (26. kolo) - výhra nad Jiskrou H. Městec

10.06.2019 15:57


ŽSK Třemošnice - Heřmanův Městec - 3 : 2 (2:1)
Branky : 
1. Krška, 35., 66. Šmídl - 39. Voženílek, 54. Ouřecký 


Dorost odehrál v neděli 9.6. poslední mistrovské utkání sezóny. Bylo to zrovna derby s nedalekým Heřmanovým Městcem! Branka Dana Kršky byla možná nejrychlejší v tomto ročníku, protože padla již po 38 sekundách hry - 1:0. Pak jsme ale zahazovali další šance ke skórovaní až ve 35. dal další naší branku Šmídl - 2:0. O čtyři minuty později však po Míškově zaváhání hosté snížili na - 2:1 a šlo se do kabin.


Po přestávce jsme byli opět o chlup lepším mužstvem, ale byli to zase hosté, kteří v 54. vyrovnali... Do pokutových kopů se nechtělo hlavně Šmídlovi, který právě z penalty dal svou 39. brankou konečnou podobu výsledku. Počet branek ale nezakulatil, protože v 85. další penaltu neproměnil (trefil jen tyč...). Dělí se tak o celkové druhé místo v tabulce střelců s Jakubem Holým z Dřenic, který má však ještě zápas k dobru...Utkání jsme pak již dovedli do vítězného konce.


Ročník jsme tak zakončili na krásném druhém místě. O pět bodů jsme zaostali za vítěznými Opatovicemi nad Labem, kterým na dálku gratulujeme. Každopádně děkuji všem, kteří nastupovali do zápasů. Bohužel jsme se potýkali celý ročník s malým počtem hráčů. V zimě se bohudík snad na stálo vrátil z Čáslavi Marek Jeřábek a během jara se zapojil Serhii Pieies, naopak skončil David Čárný a Jindra Pilař, docházka Kuby Erbena byla všelijaká, Michal Pavlík byl párkrát, Dan Sehnoutka se zapojil až v posledních zápasech... Prostě nebýt pomoci starších žáků, v mnoha zápasech bychom možná nehráli ani v jedenácti ! Přesto či právě proto silné jádro i poctivě trénovalo a zaslouženě obsadili již zmíněné druhé místo v tabulce soutěže XL Židle 1. třída dorostu. Tzv. "dorazovým" hráčům, kteří v létě přecházejí věkově mezi dospělé (Roman Halás, David Oswald, Milan Jelínek a Serhii Pieies) přeji jen to nejlepší do dalších fotbalových let a ostatním včetně mnoha "dorazových" starších žáků podobně úspěšnou sezónu 2019 - 20. V příštím roce by dorost už problém s počtem hráčů snad mít nemusel... Letošek ukončíme ve čtvrtek 13.6., kdy si dáme od 17-18 fotbálek a pak při pojídání steaků a popíjení několika malých piv :-D (samozřejmě jen ti osmnáctiletí!) vše ještě shrneme a zhodnotíme. Tak to je v letošním dorosteneckém ročníku vše!


Sestava : Mrázek - Sehnoutka, Míek, Pavlík (60. Hrzán), Tomíška, Šmídl, Jelínek, Krška, Pieies, Klein, Halás