1. třída dorostu (21. kolo) - výhra na mužstvem SK Pardubičky B

05.05.2019 16:53


ŽSK Třemošnice - SK Pardubičky B - 4 : 1 (2:0)
Branky : 17. a 28. D. Oswald, 61. Pieies, 82. Klein - 49. Troják

Dorost sehrál první z veledůležitých zápasů s týmy z čela tabulky a zvládl ho výborně! Proti rezervě Pardubiček jsme nastoupili netradičně v ronovském 
azylu, protože na našem hřišti probíhala hasičská liga a toto prostředí nám nakonec celkem překvapivě vyhovovalo. Tímto chci hned na začátku vedení Ronova poděkovat.

Do utkání jsme vstoupili koncentrovaně a hlavně prakticky v nejsilnější sestavě resp. se všemi třinácti dorostenci, kteří jsou k dispozici do hry a k nim se velmi dobře připojil Filip Jelínek ze žáků. Už od začátku jsme byli lepší na míči a po několika neproměněných šancích či jejich náznaků se v 17. minutě parádně trefil pravou David Oswald, aby ve 28. téměř to samé zopakoval levou... Ke konci první půle začali i hosté kousat, ale do kabin se šlo s dvougólovým náskokem.

Do druhé půle nastoupili Pospíšil s Erbenem. Hned na začátku po brejkové akci hosté snížili ve 49. na 2:1. Kuba po delší zápasové i tréninkové pauze vstoupil do utkání poněkud nervózně a po zbytečném faulu kopali hosté v 52. penaltu, kterou ale neproměnili... Pak už se i Kuba chytil a pomohl k tomu, že v 62. šťastně dorazila míč do sítě naše nová ukrajinská akvizice Sergej 3:1 a v 82. dal konečnou podobu výsledku 4:1 Klein.

Přestože hostující "áčko" hrálo souběžně, nijak to nesnižuje kvalitu jejich mužstva ba naopak. Přispělo výrazně k tomu, že se v Ronově hrál zajímavý fotbal týmů z čela tabulky. My se tímto vítězstvím na třetím místě našemu soupeři přiblížili na jediný bod.

Nyní nás již v pátek 10.5. čeká předehrávka v Mikulovicích, které jsou sice předposlední, ale nás jednou porazili... A hned v neděli 12.5. jedeme do nevyzpytatelných Dřenic, které jsou těsně za námi... Třetím z náročných zápasů pak bude domácí 19.5. s dosavadním lídrem Opatovicemi, které na jaře překvapivě ztrácí... Každopádně my se chceme soustředit vždy na ten následující mač a skončit v tabulce co nejvýše, ale hlavně hrát líbivý fotbal, který bude kluky a diváky bavit!

Sestava : Mrázek - Míšek (46. Erben), Jeřábek, Jelínek Milan (46. Pospíšil), Pieies - Krška, Šmídl, Tomiška, Klein - Oswals D., Halás (46. Jelínek Filip)