Starší žáci - referát z utkání s mužstvem Sokol Prosetín

06.11.2018 21:41


Sokol Prosetín - ŽSK Třemošnice  - 3 : 1 (2:1)
Branka: Daniel Marek


K poslednímu utkání podzimní části jsme se vydali na půdu týmu z popředí tabulky, do Holetína, kde prosetínští hrají svá domácí utkání.  V Holetíně nás přivítalo pravé fotbalové londýnské podzimní sychravé počasí, mlhavé a deštivé.

I přes náš aktivní vstup do  utkání se vedení ujali  v 5. minutě domácí, na levé straně pokutového území trestuhodně neobsazený domácí hráč prostřelil Filipa, 1:0. I po obdržené brance jsme kombinovali a domácí přehrávali, ale šance Vaška Z, Tadeáše a Vojty jsme bohužel neproměnili. Domácí dlouhými nákopy za naši obranu startovali své útočníky. Po jednom z jejich nákopů Filip špatně načasoval výběh a domácí zvýšili snadno své vedení na 2:0. Dva střelecké pokusy Radka z dobré střelecké pozice minuly domácí branku. Nemýlil se ale Dan, když si skvěle navedl míč do ideální střelecké pozice a nedal domácímu brankáři šanci a snížil na poločasových 2:1.

Tentokrát po klidné poločasové poradě jsme do druhého poločasu  vstoupili se snahou trpělivě kombinovat a utkání otočit v náš prospěch. Bohužel jsme ale nezopakovali výkon z prvního poločasu, byli jsme nepřesní, útočníci neudrželi  míče a nevyužívali jsme křídelní prostory. Domácí své vedení zvýšili po jemně tečované střele, Filip se natahoval marně 3:1. V závěru jsme změnili rozestavení na 3-4-3, Vašek M se vysunul na hrot a opět jsme domácím zatápěli. Naše zakončení nebylo ale důrazné a tak po sympatickém výkonu prohráváme 1:3.

 

Filip Jelínek - Daniel Marek, Vašek Michálek, Radek Brynych, Marek Tlapák - Roman Petrus, Filip Červeňák, Tomáš Benda, Vojta Valčík (Radim Šíma) - Tadeáš Oswald, Vašek Zadina

 

„I přes prohru jsem spokojený s výkonem, hlavně v prvním poločase. Domácí jsme přehrávali, šance neproměňovali, domácí naše chyby potrestali. V druhém poločase byli domácí už aktivnější, škoda že Tadeáš na levé straně více nevyužíval volných prostor k zaútočení a zakončení. Posledních 10 minut jsme zariskovali a chtěli utkání ještě alespoň zdramatizovat. Závěrečný tlak jsme ale nedokázali gólově zužitkovat. Celkový dojem je ovšem pozitivní. Cesta k vítězství vede přes porážky!

Nyní si dáme týdenní pauzu a pak každou středu až do odvolání trénujeme na umělce od 17.30 do 19 hodin.“