Starší žáci hodnotí sezonu 2018 / 2019

07.07.2019 15:59


Hodnocení sezóny 2018/2019 starší žáci, Krajský přebor, skupina B

 

Co se týká suchých statistik,  v konečné tabulce jsme obsadili  5.místo, získali 42 bodů, při skóre 66:30, 14 vítězství a 8 proher.

Kádr tvořilo celkem 12 hráčů, 9 hráčů ročníku 2004 a 3 hráči ročníku 2005. V průběhu sezóny jsme se museli vypořádat s náhlými ukončeními „kariéry“ některých rádoby hráčů. Ač byl kádr úzký, razím a držím se názoru Nikoho nepřemlouvat!

I s takto úzkým kádrem jsme absolvovali celou sezónu prakticky bez kritických situací při nominacích na zápasy. Pouze ve dvou zápasech jsme museli ve větší míře využít hráče mladších žáků. Úzký ale stabilní a charakterní kádr s vypěstovanými návyky poctivé tréninkové docházky a správnými herními návyky bude snad přínosem v dalších sezónách pro další kategorie.

Důraz jsem kladl na tréninkovou docházku, kázeň a pestrou tréninkovou náplň. Tréninková docházka byla na výše zmíněný úzký kádr dobrá až výborná. Drtivou většinu tréninku jsme absolvovali v 8-12 hráčích. Tréninková náplň byla zaměřena na rozvoj individuálních dovedností a simulace zápasových situací se snahou o maximální nasazení.

Po celou sezónu jsme se snažili  praktikovat aktivní, kombinační a  agresivní fotbal v rozestavení 4-4-2. Ne vždy se to dařilo, ale ve většině případů to vedlo i k vítězství po konečném hvizdu.  V některých utkáních hlavně první poločasy nebyly podle mých představ. Až po přestávkových domluvách, někdy i bouřlivých, došlo k výraznému zlepšení v druhých poločasech. Z toho jasně vyplývá, že mentální nastavení na vstup do utkání někteří hráči i přes důkladnou předzápasovou přípravu nezvládali a podcenili (doma Moravany, v Bohdanči). Naopak někdy i v prohraných zápasech jsme podali velmi dobré výkony (v Prosetíně, v Přelovicích).    Jednotlivé zápasy, týmové a individuální výkony jsem se snažil objektivně komentovat vždy na našich webových stránkách.

Sezónu jsme zakončili společným posezením u ohně v pátek 20.6.

Z mého pohledu hodnotím sezónu jako velmi dobrou. Nejvíce si cením stabilního a zodpovědného kádru.  

S některými hráči jsem pracoval až 10 let a tak si troufnu na hodnocení jednotlivců.