Starší žáci - referát z mistrovského utkání se Sokolem Libchavy

04.06.2019 17:37


ŽSK Třemošnice - Sokol Libchavy - 2 : 1 (0:1) - na pokutové kopy

Na domácím hřišti jsme chtěli navázat na dobrý výkon z minulého týdne a získat tři body.
V úvodu utkání se hra odehrávala ve středu hřiště. Naši hráči na klíčových postech šetřili krokem a jejich pasivita nám neumožnila si vytvořit tlak a šance. Náznak šance, spíše pološance po souhře Tadeáše a Vaška Z k brance nevedl. A tak hosté  udeřili po rohovém kopu nejvyšším hráčem, který předskočil Filipa a hlavou stanovil poločasové skóre, 0:1.

V úvodu druhého poločasu jsme si konečně vytvořili tlak. Naše vyrovnání přinesla vědomá kombinace Michala a Tadeáše. Pokračující naše aktivita ale další branku již nepřinesla. Nadějné průniky Pípoše  po levé straně hostující obrana společně s brankářem vždy vyřešila.  Naopak v závěru utkání hosté hrozili rychlými brejky. Utkání tak dospělo až k penaltové loterii. Naši vyvolení se nemýlili, kdežto hosté jednu penaltu zahodili.

 

Filip Jelínek - Daniel Marek, Vašek Michálek, Radek Brynych, Marek Tlapák - Filip Červeňák, Michal Smutný (Pípoš), Tomáš Benda, Vojta Valčík - Vaček Zadina, Tadeáš Oswald (Radim Šíma)

 

„Soupeř v minulém  kole na domácím hřišti  porazil lídra soutěže, Moravany. Takže to hovořilo za vše. Nabádal jsme chlapce k aktivitě, kombinaci a důrazné hře. První poločas se ale naši hráči na klíčových postech, Tadeáš a Michal,  víceméně jenom ploužili!  Hráli jsme prakticky v devíti. Do druhého poločasu jsme již nastoupili v jedenácti…. A právě Tadeáš s Michalem zajistili alespoň vyrovnání. Po 70 minutách zasloužená remíza .  Mentální rozpoložení některých našich hráčů se pohybuje v průběhu utkání od flegmatické pasivity k bouřlivé aktivitě. To přináší výraznou výkonovou nevyrovnanost. Výkon z minulého týdne jsme nezopakovali.  Penaltová loterie nám vynesla bod navíc.“