Starší žáci - referát z mistrovského utkání s SK Nemošice

29.04.2019 16:15


ŽSK Třemošnice - SK Nemošice - 3 : 1 (1:0)
Branky: Vojta Valčík, Vašek Zadina, Tadeáš Oswald

 

V sobotu jsme přivítali soupeře z nejvyšších pater aktuální tabulky, tým Nemošic, který se momentálně nachází na druhém místě. Naši borci byli v tabulce čtvrtí a tak se dal očekávat kvalitní a vyrovnaný match.

Do utkání jsme vlétli aktivně, vytvořili jsme si územní převahu a již v 8.minutě jsme se ujali vedení 1:0, kdy Vojta dorazil do sítě razantní přímý kop Tadeáše, který stačil brankář hostí vyrazit pouze na tyč. I v dalších minutách jsme si udržovali územní převahu, ale šance Tadeáše, Vaška Z. a nadějný průnik Michala  další branku nepřinesly.  

V druhém poločase se hosté začali více tlačit dopředu a nám se otvíral prostor pro rychlé protiútoky. Po jednom z nich neudržel hostující brankář poměrně snadný centr a Vašek Z.  byl na správném místě, 2:0. Otřesené hosty poté ještě více zmrazil Tadeáš, kdy si ideálně naběhl na přesně načasovanou přihrávku Michala   a zkušeně podél brankáře zvýšil na  3:0. Jenomže přichází naše  hrubka v obranné řadě a hosté z penalty snižují na 1:3. V dalších minutách hosté zlobili hlavně rychlonohým útočníkem na levém křídle, jeho průniky se nám ale podařilo včas zastavit. V závěru mohl ještě naše vítězství zvýraznit Radim, kdy místo zakončení v ideální pozici volil přihrávku a Tadeáš, jehož střela z úhlu těsně minula vzdálenější tyč.

 

Filip Jelínek - Daniel Marek, Vašek Michálek, Radek Brynych, Marek Tlapák - Filip Červeňák, Michal Smutný, Tomáš Benda, Vojta Valčík - Tadeáš Oswald, Vašek Zadina (Radim Šíma)

 

„ S kvalitní soupeřem jsme podali nejlepší výkon jara. Po utkáních se soupeři ze spodní části tabulky jsme se poměřili se soupeřem z čela tabulky. Naše vítězství bylo zasloužené, soupeři jsme umožnili vstřelit branku pouze po naší tradiční hrubce v obraně, kdy Radek musel hasit  Danovu naivní  ztrátu penaltovým zákrokem. I když jsme vstřelili v prvním poločase pouze jednu branku, výkon byl kvalitnější než ve druhé půli. Všichni kluci podali velmi dobrý výkon, vyzdvihl bych ale  Vaška M., který se sebezapřením odmakal celý zápas, zkrátka správný kapitán.

Nadějný výkon je potřeba potvrdit příští týden v dalekých Králíkách.