Pardubické povstání vyneslo plný počet bodů.

24.03.2015 22:25

Pardubice - Zástupci pardubického okresu ve vstupním kole jarní část získali plný počet bodů. Lépe řečeno vydřeli. Kvarteto : Holice, Moravany, Pardubičky a Horní Jelení shodně zvítězili o jediný gól. S nadsázkou se dá hovořit o "Pardubickém" povstání.  Největší radost panuje v Horním Jelení. Nováček zaknihoval premiérové vítězství za tři body v krajském přeboru. Navíc poprvé před frenetickým publikem neinkasoval, kdy Dolní Újezd udolal - 1:0.  "Hned na začátku druhé půle jsme přežili velkou šanci hostujícího celku, ale potom se nám podařilo po rychlém útoku dát gól. První tříbodové vítězství, které bylo hlavně vybojované, jsme si myslím zasloužili, "prohlašuje jelenský trenér Tomáš Baťa, který tak prožil na lavičce nováčka snovou premiéru.  
V domácím prostředí usilovaly o záchranářské body i Pardubičky. Na jejich první trefu ještě dokázala Třemošnice odpovědět, ovšem Prokůpkova paráda z poslední desetiminutovky udržela plnohodnotné vítězství (2:1) na hřišti U Borku.
  
Opačné priority než oba okresní kolegy zajímají Holice. V podzimní derniéře přišli o vedoucí příčku, na které před tím dlouhou dobu tábořily. A vrátily se na ní v nejkratším možném termínu. Zápas s Chocní sice zahájili hrůzostrašně, ovšem po slepených brankách Václavka ještě v první dvacetiminutovce otočili stav. A vedení 2:1 udržely až do závěrečného hvizdu.
  
Poslední do "pardubické" party jako jediný cestoval do nepřátelského prostředí. Moravany si ale v Hlinsku počínali jako doma. Už v poločase měly k dobru dvě branky, a tak snížení je nijak nerozhodilo. I když jim soupeř zatápěl. Výhra 2:1 z Vysočiny se možná docení až později.
  
K návratu do čela pomohl holické komandě Žamberk, který ve šlágru kola nedal šanci zimnímu panovníku z Chrudimi (2:0). Z trůnu ho sesadil Trnka, autor obou gólů.
  
Tady končí tříbodové zisky domácích. V derby svitavského okresu Moravská Třebová hostila Poličku. A stejně jako v prvním podzimním kole (Moravany), prohrála i v jarním prologu v poměru - 0:1.
  
Největší překvapení první poloviny soutěže jmenovalo Lanškroun. Cele, který je spíše zvyklý hrát o záchranu, vylétl na třetí příčku. A zdá se, že lanškrounský zázrak pokračuje. Podmanil si domácí Svitavy, které mu podlehly - 0:2.
  
Ve výčtu jarní premiéry chybí střet o šest pomyslných bodů. Záchranářský duel letohradské rezervy s Litomyšli neměl po devadesáti minutách vítěze. Bod navíc si pak v penaltách připsali hosté.