Starší přípravka - referát z turnaje ve Třemošnici.

24.09.2017 16:54

Další soutěžní kolo miniligy starších přípravek jsme pořádali na domácím stadionu v Třemošnici. Našimi soupeři byli fotbalisté a fotbalistky L. Bohdaneč, Poličky a Libchav.

 

ŽSK Třemošnice - SK  Lázně Bohdaneč - 8 : 0 (3:0)
Branky : Mostecký 3, Klepetko 2, Šmídl, Rožek, Cipryán

V prvním utkání jsme poměřili naše dovednosti s fotbalisty L. Bohdaneč. Již v minulém kole jsme tohoto soupeře porazili 3:2, i když to bylo utrápené vítězství zejména „díky“ špatnému druhému poločasu. O to více si cením našeho přístupu k tomuto utkání. Od začátku jsme byli aktivnějším, pohyblivějším a fotbalovějším týmem. Soupeři jsme téměř nic nedovolili, nepůjčili jsme jim míč a zaslouženě jsme ovládli poločas v poměru 3:0. Do druhého poločasu jsme vlétli se stejným důrazem a nasazením. Měli jsme většinu odražených balonů po střelbě a i díky tomuto přístupu jsme vstřelili minimálně polovinu našich branek v tomto utkání. Soupeře jsme až na jednu akci ke konci zápasu k ničemu nepustili, sami jsme vstřelili dalších pět branek a uzavřeli jsme účet tohoto zápasu výsledkem 8:0.

 

ŽSK Třemošnice - SK Polička - 2 : 11 (0:8)
Branky : Šmídl, Rožek

V druhém zápase jsme narazili na tým Poličky. Bohužel jsme zaspali hned začátek zápasu a soupeř to náležitě potrestal. I přes velmi vysoký počet obdržených branek předvedl velmi dobrý výkon v bráně Pavel K., kterému jsme ovšem moc nepomáhali hrou v poli. Většinu branek v prvním poločase jsme obdrželi po nedůrazném dohrávání situací před naší bránou. Po střelách Poličky jsme zůstávali stát jako přikovaní na místě a čekali, jestli tyto situace náš gólman zneškodní i při samotných dorážkách soupeře, na místo toho abychom byli u balónu první a odehráli ho do bezpečí. Zaslouženě jsme prohráli poločas s hrozivým skóre 0:8! V druhém poločase se naše hra zlepšila. Dokonce jsme se prosadili i gólově po trefách Davida Š. a Tomáše R. . I soupeř se v druhém poločase dokázal střelecky prosadit, celkem třikrát, a byla z toho konečná prohra 2:11.

 

ŽSK Třemošnice -  Libchavy - 4 : 3 (1:2)
Branky : Mostecký 2, Šmídl, vlastní

V posledním zápase dne jsme si chtěli připsat druhou dnešní výhru. Bohužel jsme z první akce Libchav obdrželi gól. Dlouho se toto skóre neměnilo. Nám byla nabídnuta šance na vyrovnání v podobě pokutového kopu po faulu na našeho hráče. Sám faulovaný si míč na penaltový puntík postavil, ale chyběla mu trocha štěstí, jelikož míč skončil na pravé tyči soupeřovi branky. Do poločasu se každý z týmu prosadil jednou a na přestávku se šlo za stavu 1:2. V druhém poločase bylo vidět velké nasazení a snaha s tímto výsledkem něco udělat. Díky dvěma gólům, jeden vlastní Libchav, jsme zápas otočili na svoji stranu. Celkově se jednalo o velmi vyrovnané utkání, ve kterém ani jeden z týmů nevypustil jediný souboj a oba týmy chtěly vyhrát. Nakonec jsme byli těmi šťastnějšími my, když konečné skóre zápasu bylo 4:3 v náš prospěch. Po druhé mohl zaznít vítězný pokřik a proběhla i závěrečná děkovačka povzbuzujícím rodičům.

 

Sestava : Kolbaba - Brožek, Cipryán, Mostecký, Klepetko, Šmídl, Lipenský, Rožek, Šafránková

 

K dalšímu kolu zajíždíme dne 30.9.2017 na hřiště fotbalistů Poličky.