Slatiňany podzimním králem. Táhl je kanonýr Kopecký.

23.11.2016 16:05

Pardubice - Závěrečné podzimní 15. kolo, které bylo roztroušeno od čtvrtečního svátku do sobotního odpoledne, určilo konečnou tabulku krajského přeboru.

A favorité útočí. Pokud na postup, bude jen dobře, že se někdo odhodlá do divize.

První právo volby má vždy první celek. Tím jsou v polovině soutěže Slatiňany. Jak se ukázalo v jejím průběhu, zcela oprávněně. Naznačily, že jejich potenciál je na vysoké úrovni. Za patnáct mačů ztratily nicotných sedm bodů. Jsou nejlépe střílejícím mužstvem, zároveň mají nejpevnější obranu s průměrem menším než jeden gól na zápas.

Tady je zaděláno výborně. Jak také jinak, když se může tým opřít o nejlepšího střelce Jiřího Kopeckého, jenž obstaral 24 branek, což je nadpoloviční většina celé produkce. Jen pro zajímavost, sám slatiňanský forward vstřelil více branek, než sedm dalších celků za celý podzim.

Honit lídra bude hned trojice, která nasbírala 31 bodů. Holice do devátého kola válely. Kanonádou smázly Slatiňany (5:0), se šestkou odjížděl „Heřmaňák", ale se závěrem se jiskra začala vytrácet.

Nicméně hra, kterou Holičtí předváděli, byla pro nejednoho diváka velmi atraktivní. Druhým členem triumvirátu je chrudimské béčko, jež mělo naopak výtečný finiš. Proto se vyhouplo na bednu. Rezerva se navíc postarala o rekordní zápis, když 9. října „zesměšnila" Dolní Újezd plným tuctem gólů.


Třetím členem party pak je největší překvapení. Tým, jež se v minulých sezonách pohyboval spíše v záchranářských vodách, se vzepjal k obdivuhodnému výkonu. Třemošnice si zaslouží velký potlesk za to, co předváděla. Jen neusnout na vavřínech.

To samé lze říci o Moravské Třebové. S pátým místem bude vedení klubu náramně spokojeno.

„Kvalitu kádru máme na umístění v první pětce, jinak by to byla ostuda, abychom nehráli nahoře s tím, co máme k dispozici," vyhlašoval na začátku kouč ambiciózních Libišan Josef Kaufman. Což o to, kádr na papíře je jedna věc, ale ještě se to musí projevit ve hře. Pokud vezmeme slova vážně, šesté místo už je zkrátka mimo výseč…

Do klidných vod zamířily lodě České Třebové a Svitav, se kterými to vypadalo ze začátku všelijak, ale z bryndy se dokázaly vylízat.

Určitě více se čekalo od Hlinska. Vyhlašovalo útok na šestku, ovšem realita je jiná. Ihned v závěsu je Žamberk. Posílil se, ale přes zimu si to potřebuje sednout. Hlavně přijde čas na vyléčení šrámů, kterých tým utrpěl až moc. Polička to zkusila se třemi Afričany. U nich to bylo jako den a noc. Když chtěli, smázli s míčem kohokoliv. Bohužel takových utkání bylo málo. Problémy se nevyhnuly Chocni. Kádr je velmi mladý, dorostenci se učí, a nebýt dobrých výsledků z posledních tří kol, mohlo být zle. Od 13. místa jsou celky, které už musí myslet pouze na nepopulární slovo záchrana. Dolní Újezd pak bude bojovat o holé přežití.