Rezervě Pardubic tentokráte pomohl vlastenec.

08.09.2015 21:09

Výrazným domácím vítězstvím skončilo ambiciózního nováčka ze Slatiňan proti Žamberku (4:0). Hosté se v útoku nezmohli skoro vůbec na nic a čtyřgólová prohra je pro ně možná ještě milosrdná. Jednak řádil autor hattricku Jiří Kopecký, a jednak jim ještě hlavní rozhodčí Morávek odpustil dva jasné pokutové kopy.

Zato lídr soutěže - pardubická rezerva - se na půdě předposlední Třemošnice nečekaně natrápil. Domácí podali letošní nejlepší výkon a hosty do ancí prakticky nepouštěli, mají však v soutěži kopec smůly. A další je postihla po půlhodině hry, kdy si zkušený obránce Jiří Kunášek vstřelil parádního vlastence, který tak zajistil Pardubicím všechny body. Třemošničtí si na další pokus o zisk prvního úspěchu v přeboru musí zase týden počkat.

Hubených 1:0 vyhrála také v sobotu Polička na hřišti rezervy MFK Chrudim. Domácí mají jak kádrově, tak i herně k loňské úspěšné sezoně daleko, a tak, přestože se snažili a měli více ze hry, nakonec přenechali všechny body soupeři. Tomu stačilo pozorně bránit a v 65. minutě k tomu přidat jeden Skalníkem úspěšné provedený brejk a body i potvrzení třetího místa tabulky byli v kapse.

Výhru, a to 4:0 vysokou, slavili také v derby pardubického okresu v Holicích. Domácí byli proti Přelouči po celé střetnutí aktivnější, a když jim vyšli úvody obou poločasů, asi nebylo co řešit. V zápase se zaskvěl zejména autor třech branek Jindřich Václavek.

Zato Svitvy neodehrály v Chocni špatné utkání, po většinu zápasu byly aktivnějším mužstvem, ale domácí mají ve svém středu šikovného útočníka Lubomíra Myšáka, kterému stačí ke vstřelení branky opravdu málo. Závěrečné snížení Ptáčka sice přineslo dramatickou koncovku, ovšem body už se nestěhovaly.

Jediný nerozhodný výsledek se zrodil v Moravské Třebové (2:2), kam si pro něj dojelo Hlinsko. Hosté předvedli zejména v první půli dobrý fotbal a vedli již 0:2, nakonec ale museli bránit remízu. A penalty mužstvu z Vysočiny nejdou, to je známá věc již z loňského ročníku. Ze tří nedali ani jedinou, a tak dva body zůstaly i přes průměrný výkon doma.

Na vlastní půdě selhal Lanškroun, který tu přenechal všechny body Moravanům. V pohledném a důrazném zápase se střelecky prosadili pouze hosté (0:2), na což nejsou domácí příliš zvyklí.

Na první bodový zisk stále čeká Letohrad B a vydolovat jej chtěl na půdě České Třebové. Přestáli i úvodní tlak domácích a začal se dostávat do hry, nohy mu ale podrazila ve 37. minutě dalekosáhlá rána Zahálky. Hned v úvodu druhé půle mohl srovnat Švercl, svůj brejk ale díky výbornému zákroku gólmana Bárty nezaknčil a znovu Zahálka angličanem nasměroval svůj tým k první letošní tříbodové výhře.