Mladší žáci - referát z utkání s FK Letohrad a Slatiňany

03.09.2017 17:09

Mladší žáci – referáty z 1. A 2. Utkání

Poslední srpnový víkend odstartovala podzimní část Lion sport Krajského přeboru mladších žáků. V neděli 27.8.2017 v 11:15 jsme na domácím hřišti přivítali tým z Letohradu a ve čtvrtek v 17:45 jsme se také v Třemošnici utkali se soupeřem ze Slatiňan.

 

ŽSK Třemošnice - FK Letohrad - 3 : 2 (2:1)  
Branky : 2x Smutný, Klein

Sestava: Kolbaba Pavel – Petrus Roman, Spěvák Matěj, Šmídlová Lucie – Smutný Michal, Tlapák Marek, Valčík Vojta – Klein Lukáš, Škaryd Adam – Šmídl David, Lášek Zdeněk, Zvolský Jan, Horčík Matěj

Zápas jsme začali velice aktivně, hned na začátku, ve 3. a 5. minutě, vstřelil 2 branky Smutný a celý první poločas jsme byli lepším týmem. Hráli jsme dobře kombinačně, využívali celou šířku hřiště a soupeře jsme prakticky k ničemu nepustili. V 17. minutě vstřelil naši třetí branku Klein a vypadalo to, že o zápasu je rozhodnuto. Soupeři se však ve 23. minutě po ojedinělé akci a závaru před naší brankou podařilo snížit. Ve druhé půli nám ovšem začali docházet síly, soupeř začal hrát odvážněji a hra se scvrkla do prostoru mezi vápny. Z pohledného fotbalu se stal boj o každý míč a každý metr hřiště. Naše šance zůstaly nevyužité a soupeř už jen v 50. minutě snížil na konečných 3:2. Zaslouženě jsme získali první tři body.

 

ŽSK Třemošnice - Spartak Slatiňany - 4 : 3 (2:0)
Branky : Klein, Tlapák, Smutný, Škaryd

Sestava: Kolbaba Pavel – Němec Matěj, Spěvák Matěj, Šmídlová Lucie – Tlapák Marek, Smutný Michal, Valčík Vojta – Klein Lukáš, Škaryd Adam – Šmídl David, Zvolský Jan, Horčík Matěj

Druhý zápas byl velice podobný tomu prvnímu. Po první půli, ve které jsme soupeře celkem jasně přehráváli, vedeme 2:0 (6. min. Klein, 14. min. Tlapák). I na začátku druhé třicetiminutovky jsme hráli aktivně a ve 33. minutě Smutný a 37. minutě Škaryd zvýšili už na 4:0. Pak nám opět „začal docházet dech“, obraz hry se změnil a soupeř ve 42. a 46. minutě snížil na 4:2. Opět to byl boj až do konce, Slatiňanští dokázali ještě v poslední minutě vstřelit jednu branku, ale víc už se nestalo a náš tým vybojoval další cenné vítězství.

 

Další utkání hrajeme v sobotu 9.9.2017 v 11:15, kdy opět na domácím hřišti přivítáme tým z Lázní Bohdaneč.