Mladší přípravka - referát z turnaje ve Skutči (22. 4.)

25.04.2017 19:56


Desáté kolo miniligy nás zavedlo na hřiště Skutče . Tentokrát jsme poměřili své fotbalové dovednosti s týmy Skutče, Dolního Újezdu a Pardubiček. Počasí nebylo zcela ideální, bylo sychravo a docela zima.

V prvním zápase nás čekal domácí tým. Vstup do tohoto zápasu se nám povedl. Narozdíl od předešlého kola se nám dařila rozehra a dostávali jsme se do šancí, které se nám dařilo proměňovat. Do poločasu jsme si vybudovali dvougólový náskok a poločas jsme vyhráli 4:2. Druhý poločas jsme pokračovali v aktivní hře a náš náskok narostl v poměru 6:3. Bohužel ke konci už jsme trochu zvolnili, dokonce jsme nešťastně po zahráni rukou darovali soupeři pokutový kop. Díky tomu tým Skutče zdramatizoval zápas, skóre v tu chvíli bylo 6:5 z našeho pohledu. Nakonec jsme těsné vedení a slavili vítězství. Gólově se prosadili Dan Kl.(3x), Peťa B.,Patrik Č. a David Š. .

Povzbuzeni první výhrou jsme nastoupili k zápasu s Dolním Újezdem. V tomto zápase jsme byli lepším týmem o čemž vypovídalo větší množství vypracovaných šancí, které ovšem končili na břevnech a tyčích soupeřovi branky. Důsledkem byla ztráta dvougólového vedení. Hra soupeřů byla i celkem důrazná, což nám činilo trochu problém. Rozhodčí dle mého názoru částečně nezvládl posuzování některých zákroků a celkem zbytečně hrozilo zranění malých fotbalistů. Góly v tomto utkání vstřelili Vašek B.(2x), Dan Kl.(2x) a Peťa B. a zaslouženě jsme vyhráli v poměru 5:3.

Poslední zápas jsme poměřili síly s týmem Pardubiček. Jednalo se o několikáté porovnání sil v této jarní části sezóny. V zápase jsme začali opět velmi aktivně a pokračovali jsme v kvalitním týmovém výkonu , který byl podpořen několika velmi povedenými fotbalovými momenty a velmi se dařilo Davidu Š., který v tomto zápase vstřelil hattrick. K našemu třígólovému střelci se přidali ještě Dan Kl. a Peťa B. Soupeř s Pardubiček se prosadil pouze dvakrát i díky velmi dobrému výkonu Vaška B., který poslední zápas odchytal a umožnil tak Ríšovi S., aby si v tomto zápase zahrál v poli, když v předešlých dvou zápasech předvedl přesvědčivé výkony v bráně.

Na konec bych chtěl poděkovat všem rodičům, kteří s námi odcestovali k tomuto soutěžnímu kolu a podpořili naše fotbalisty ve všech zápasech nejen povzbuzováním. 

Sestava : Smutný - Brožek,  Bachratý, Čapka, Hampl D. - Charvát, Klepetko D., Lipenský, Šmídl, Šmídlová, Klepetko P.