Mladší přípravka - referát z turnaje v Třemošnici (14. 5.)

14.05.2017 22:11

Předposlední třinácté kolo miniligy jsme sehráli na domácím stadionu v Třemošnici. Našimi dnešními soupeři byli fotbalisté Slatiňan, Pardubiček a Holic.

V prvním zápase jsme nastoupili proti Slatiňanům. Dařilo se nám dodržet pokyny, které jsme si řekli v kabině. Hráli jsme aktivně, k soupeřům jsme přistupovali dostatečně rychle a důrazně, takže jsme tým Slatiňan téměr k ničemu nepustili. Sami jsme se naši dobrou týmovou hrou dostávali celkem často do zakončení a poločas jsme zaslouženě vyhráli 4:1. Začátek druhého poločasu jsme také začali aktivně.  Postupně jsme se propracovali k dalším šancím a přidali jsme další tři zásahy. To se ovšem nedá říct o konci zápasu, kdy jsme pod dojmem, že všechno půjde samo ubrali na tempu. Fotbalisté Slatiňan toho dokázali využít a vstřelili další dvě branky. Konečné skóre bylo 7:3 v náš prospěch. Střelecky se prosadili David Š.(2x), Dan K.(2x), Patrik Č.(2x) a Matyáš J.

Druhý zápas jsme nastoupili proti týmu Pardubiček. Tyto zápasy bývají velmi vyrovnané. Nám se podařil vstup do zápasu a velmi rychle jsme se dostali do vedení 3:0 i díky proměněnému pokutovému kopu. Celý první poločas jsme byli lepším týmem ve všech  fázích hry. Tým Pardubiček se do poločasu prosadil jednou. V druhém poločase se hra začala vyrovnávat. Bohužel se i na nějakou dobu hra musela přerušit vzhledem k nevhodnému chování fanoušků(rodičů) Pardubiček. Po kratší odmlce jsme se vrátili zpět k fotbalu, bohužel tato pauza více prospěla hráčům Pardubiček, kterým se podařilo vstřelit kontaktní gól. My jsme ovšem nic nevzdávali a byli jsme odměněni gólem na 4:2. Poté jsme ovšem neproměnili další pokutový kop. Tým Pardubiček snížil na 3:4. V poslední minutě jsme soupeřům darovali opakovaně autové vhazování. Toto vhazovavání se pomalinku přesouvalo z půle hřiště blíže k naší bráně a i přesto, že jsme hlavičkové souboje vyhrávali tak poslední naše hlavička bohužel mířila za záda našeho brankáře, který už nemohl zareagovat.  Nakonec jsme se rozešli smířlivě po výsledku 4:4. Našimi střelci v tomto zápase byli Dan K.(2x), Vašek B. a David Š. .

V posledním zápase jsme poměřili síly s týmem Holic. Tento tým nás v minulém kole dokázal porazit zejména díky povedenému prvnímu poločase. Proto jsme chtěli hrát už od úvodního hvizdu aktivně. V prvním poločase se nám podařilo i přes vyrovnaný začátek zápasu jít do vedení 2:0, každý z týmů se do poločasu prosadil ještě jednou a poločas skončil v poměru 3:1. Střelecky se tento zápas povedl Davidu Š., který vstřelil hatrick. Kromě Davida Š. se střelecky prosadili ještě Dan K. a Patrik Č. Soupeř z Holic už dokázal pouze snížit na konečných 2:5.

Celkově bych naše dnešní vystoupení hodnotil jako povedené, když jsme se zápas od zápasu herně zlepšovali a můžu jen doufat, že stejný nebo ještě lepší výkon předvedeme i v posledním soutěžním kole, které nás čeká v sobotu 20.5.2017 a zajíždíme na hřiště do Poličky.

Do Poličky se podíváme ještě jednou a to 28.5.2017, když zde sehrajeme kvalifikaci Poháru PKFS kde se popereme o postup na závěrečný turnaj do Ústí nad Orlicí.

Sestava : Brožek - Čapka, Bachratý, Klepetko, Šmídl, Novotný, Lipenský, Ježek, Šafránek, Charvát