Mladší přípravka - referát z turnaje v Poličce (20. 5.)

21.05.2017 22:05


K poslednímu soutěžnímu kolu jsme odcestovali do Poličky. Kromě domácích jsme se potkali ještě s týmem Skutče a Holic.

Hned v prvním zápase jsme narazili na domácí tým. I přes nepříznivé počasí, které provázelo celé soutěžní dopoledne jsme od začátku předvedli bojovný výkon. Tým Poličky byl po všech stránkách lepší, fotbalovější a nás de facto do žádných šancí nepustil. Soupeř se do poločasu trefil hned pětkrát. V druhém poločase přidala Polička další čtyři přesné zásahy a byla z toho vysoká prohra 0:9.

V druhém zápase jsme se utkali s týmem Skutče. Po prvním zápase jsme jen těžko hledali recept i na tohoto soupeře. Celý první poločas jsme byli málo aktivní, nedůrazní a to vyústilo v brzké vedení Skutče v poměru 0:3. Na konci poločasu jsme velmi pěkně rozehráli standartní situaci a po přiklepnutí balónu od Vaška B. vymetl šibenici soupeřovy branky Patrik Č. Do druhého poločasu jsme vletěli jako uragán a po zásluze jsme byli hned po půlminutce hry odměněni kontaktním gólem na 2:3, který vstřelil Peter B. . Vytouženého vyrovnání jsme se nedočkali a skóre zůstalo neměnné. Bohužel jsme si z tohoto zápasu odnesl ještě jednu negativní zkušenost. A to, že soupeř nasadil do zápasu věkové kategorie U9(ročníky narození 2008/2009) hráče D.K., který je ročník narození 2007! O to smutnější je, že se k tomu sama přiznala jedna z maminek soupeře. Opravdu jsem netušil, že už i v této věkové kategorii se s něčím podobným setkám a úpřímně je mi odpovědných funkcionářů Skutče líto, že se k takovému kroku uchýlili. Ještě více mne to však mrzí kvůli všem dětem, které se tohoto nerovného boje museli zúčastnit.

Našim posledním soupeřem byl tým Holic. Celkem jsme v tomto zápase byli svědky devíti vstřelených gólů. To co nás může mrzet je, že soupeř se prosadil šestkrát. Z toho jsme týmu Holic tři branky věnovali svým nedůrazem a pozdním přistupováním k hráčům a tí se prosadili střelbou z půlky hřiště. My jsme bohužel nedokázali tyto střely blokovat nebo alespoň tečovat mimo naši branku. V tomto zápase se mezi naše střelce zapsali Honzík, Peter B. a Matyáš J. a pouze kosmeticky jsme upravili výsledek na konečných 3:6.

Tím pro nás skončila jarní část Krajské miniligy přípravek, ale ne sezóna jako taková. Příští týden, v neděli 28.5.2017, opět zamíříme do Poličky na kvalifikaci Poháru PKFS. Zde se bude hrát systémem každý s každým (1x15min) a věřím, že náš výkon se zlepší, tak abychom se mohli pokusit o postup na Velké finále do Ústí nad Orlicí (10.6.) . Našimi soupeři budou týmy: Lázní Bohdaneč, Nemošic, Přelouče.