Mladší přípravka - referát z turnaje v Pardubičkách.

30.10.2016 19:39

 Na poslední podzimní kolo miniligy mladších přípravek jsme vyrazili do Pardubiček. Našimi soupeři byly týmy Pardubiček, Chrudimi "B" a Slatiňan. Oproti předchozím kolům se zde hrály střídavě zápasy starších a mladších přípravek, takže se končilo o něco později. Nyní už k samotným zápasům.

ŽSK Třemošnice - MFK Chrudim "B" -
5 : 3 (3:3)
Branky:  Klepetko 3, Šmídl, Bachratý

 Jako první soupeř se kterým jsme poměřili své síly byli fotbalisté Chrudimi. Od začátku se jednalo oproti předchozím vzájemným střetnutím, ve kterých jsme dominovali, o vyrovnaný zápas, ve kterém se hned z první šance prosadila Chrudim. To byl začátek, který jsme si nikdo nepřál. Naštěstí se nám podařilo brzy skóre otočit, ale v poločase byl výsledek nakonec nerozhodný v poměru 3:3.  Do druhého poločasu jsme vstoupili s odhodláním rozhodnout zápas v náš prospěch. Nejednalo se o příliš pohledný fotbalový zážitek, ale zejména svojí bojovností a zarputilostí jsme po vstřelení dalších dvou branek rozhodli o našem vítězství v poměru 5:3. Velmi dobrý výkon podal v bráně Matyáš Ježek.

ŽSK Třemonice - Spartak Slatiňany -
6 : 1 (2:0)
Branky: Šmídl 3, Klepetko 2, Charvát

 Druhé utkání jsme sehráli proti Slatiňanům, které jsme zatím pokaždé celkem přesvědčivě poráželi. Ovšem tentokrát konečný výsledek neodpovídá až  tolik průběhu zápasu. Na rozdíl od prvního zápasu se nám dlouho dařilo držet čisté konto. I hra byla pohlednější a fotbalovější. Bohužel jsme nedokázali proměnit za stavu 2:0  další dva samostatné úniky a proto i tým Slatiňan byl před druhým poločasem stále ve hře. V druhém poločase jsme začali přebírat iniciativu a také jsme se dokázali prosazovat i gólově.  Za stavu 5:0 se soupeř z ojedinělé akce udeřil a připravil tak náš tým o možnost udržet čisté konto. Svůj první gól za mladší přípravku vstřelil Patrik Charvát a uzavřel tak účet zápasu na 6:1.

ŽSK Třemošnice - SK Pardubičky -
5 : 5 (4:3)
Branky: Klepetko 2, Šmídl 2, Čapka

 V posledním zápase nás čekal souboj s domácím týmem. Byl to zároveň souboj o první místo tohoto hracího dne. Opět byl zápas naprosto odlišný oproti minulému kolu, kdy jsme Pardubičky jasně přehráli v poměru 12:3. Jednalo se o velmi vyrovnané utkání, kdy se skóre přelévalo z jedné strany na druhou.Bohužel své slabší chvilky si po dvou velmi dobře odchytaných zápasech vybral i Matyáš Ježek, ale i přes to jsme poločas vyhráli 4:3. Do druhého poločasu jsme vstoupili také dobře, ale bohužel i neproměnění některých vyložených šancí a zbrklost v zakončení nás stálo možná vstřelení víc jak jednoho gólu, který jsme ještě přidali. Tým Pardubiček se ovšem prosadil dvakrát a týmy se rozešly po nerozhodném výsledku 5:5. V tomto zápase nedošlo k vytížení všech hráčů, čehož jsem si vědom. Tímto bych se rád omluvil všem malým fotbalistům a fotbalistkám, kteří se nedostali v tomto zápase do hry. A rodiče bych rád požádal o respektování tohoto mého rozhodnutí za kterým si stojím. 

Sestava : Ježek, Čapka, Bachratý, Klepetko, Šmídl, Novotný, Charvát, Honzík, Šafránek, Šafránková, Šmídlová