Mladší přípravka - referát z kvalifikace PKFS v Poličce (28.5.)

29.05.2017 15:28


V neděli 28.5.2017 zajížděla mladší přípravka do Poličky ke kvalifikaci Poháru PKFS.

Hrálo se jednopoločasovým systémem (15min) každý s každým. Našimi soupeři byli týmy Nemošic, Moravské Třebové, Přelouče, Poličky a Lázní Bohdaneč.

V prvním zápase jsme se utkali s týmem Nemošic, který pro nás představoval velkou neznámou, jelikož se s nimi v soutěži nepotkáváme. Všichni naši fotbalisti si vzali za své vše co jsme si před zápasem řekli. Hráli jsme důrazně, k protihráčům jsme přistupovali dostatečně rychle a nechyběla nám ani střelba, ve které se nám vcelku dařila. O tom svědčilo i brzké vedení v poměru 3:1 po trefách Peťi B., Honzíka, Dana K. .Poslední zásah přidal z pokutového kopu Vašek B. Konečné skóre bylo 4:1 a poprvé mohl zaznít vítězný pokřik.

Další soupeř z Moravské Třebové pro nás byl také velkým otazníkem. I v tomto zápase jsme pokračovali v aktivní hře. Celkově byl výkon od všech hráčů velice týmový, bojovný a byli jsme fotbalovější. Soupeř se prosadil pouze jednou a po trefách Davida Š.(2x), Dana K.,Peťi B. a Patrika Č. jsme zaslouženě vyhráli 5:1, opět jsme si zakřičeli vítězný pokřik.

V třetím zápase jsme se potkali s týmem Přelouče se kterým máme negativní bilanci. Bohužel se nám tuto bilanci ani teď nepodařilo prolomit. Tým Přelouče byl ve všech aspektech hry lepší a my jsme v tomto zápase postrádali důraz v souboji jeden na jednoho i v souboji o míč. Také nám chyběla střelba, což bylo způsobeno velmi dobrým a včasným přistupováním hráčů Přelouče k našim fotbalistům. Přelouč se dokázala prosadit i střelecky a zrodila se první prohra v poměru 0:6.

Ve čtvrtém zápase jsme nastoupili proti domácím hráčům Poličky. Ještě jsme měli v živé paměti vysokou prohru z minulého týdne a proto jsme chtěli do zápasu vstoupit aktivně. To se nám také podařilo a šli jsme do vedení 1:0. Soupeři se podařilo velmi brzo vyrovnat. V tomto zápase jsme byli fotbalovějším týmem a odměnou nám byl gól na 2:1. Bohužel při závaru před naší bránou, kdy jsme nejprve perfektně zastoupili gólmana na brankové čáře, když už byl překonaný jsme nedokázali míč odehrát do bezpečí a místo toho jsme se snažili hrát fotbalově. Náš nedůraz při odehrání balónu soupeř potrestal vyrovnávací brankou. Nerozhodným výsledkem 2:2 zápas i skončil. I po tomto remízovém zápase zazněl trochu netradičně vítězný pokřik, kterým jsme se odměnili za předvedený výkon a povzbudili jsme se před posledním zápasem.

Do posledního zápasu jsme nastoupili proti fotbalistům Lázní Bohdaneč. Zápas byl od začátku vyrovnaný. Moc střeleckých příležitostí nebylo ani na jedné straně. Nám se naštěstí po pěkné individuální akci Patrika Č. po pravé straně podařilo vstřelit vedoucí gól. Dlouho jsme tento těsný výsledek drželi a přibližně tři minutky před koncem přidal gólovou pojistku Honzík, když do posledního okamžiku sledoval rozehru soupeře a využil nepřesnosti a nedůrazu v jejich hře. Ani jeden tým už se poté gólově neprosadil a my jsme si opět zakřičeli vítězný pokřik a proběhla děkovačka rodičům, kteří naše fotbalisty celé soutěžní dopoledne bouřlivě povzbuzovali. Za to jim patří velký DÍK.

V této kvalifikaci se hrálo o postup na Velké finále do Ústí nad Orlicí. Nám se díky zisku deseti bodů (pouze horšímu skóre) podařilo na toto finále postoupit ze třetí pozice. Tímto chci pogratulovat k postupu všem fotbalistům, kteří se svými výkony o tento postup zasloužili. (viz. tabulka na konci článku)

Sestava : Brožek - Čapka, Bachratý, Klepetko, Šmídl, Novotný, Honzík, Ježek, Šafránek

Konečná tabulka kvalifikace PKFS :

1.  Přelouč            15 : 6    12 b.
2.  Polička             16 : 7    10 b.

3.  Třemošnice     13 : 10   10 b.
4.  M. Třebová      12 : 11     6 b.
5.  Nemošice          6 : 16     4 b.
6.  L. Bohdaneč      3 : 14     1 b.

 

Jen krátce k nejbližšímu programu mladší přípravky. Ve čtrvrtek 8.6.2017 sehrajeme přátelské utkání s fotbalisty Vrdů. V sobotu 10.6.2017 zajíždíme na finále Poháru PKFS do Ústí nad Orlicí. A 17.6.2017 se zúčastníme turnaje, který pořádá Golčův Jeníkov a také proběhne rozlučka se sezónou 2016/2017 na vedlejším hřišti u ZŠ v Třemošnici z možností stanování. Informace ke všem akcím z dostatečným předstihnem rodičům sdělíme.