Mladší přípravka na turnaji ve Slatiňanech.

20.03.2017 16:48

V sobotu 18. března se mladší přípravka zúčastnila posledního halového turnaje ve Slatiňanech. Turnaj se hrál ve dvou skupinách. Skupinu A tvořily týmy: Slatiňan, Hinska, Miřetic, Krouné a Choltic.  My jsme byli ve skupině B a našimi dalšími soupeři byly týmy Dřenic, Rváčova a Přelouče.

Tým Proseče bohužel nedorazil a to nám pořadatelé oznámili až v momentě, kdy náš tým byl připraven na palubovce odehrát svůj první zápas proti tomuto soupeři. Ale to bohužel ze strany pořadatelů nebylo jediné nekorektní jednání vůči našemu týmu, ale o tom ve zkratce až později. Teď už ke zbylým zápasům ve skupině. Našim prvním soupeřem byl tým Rváčova a po velmi pohledném týmovém fotbalovém výkonu jsme přesvědčivě vyhráli - 4:0.

Druhý zápas jsme sehráli proti týmu Dřenic se kterým jsme poměřili své síly na předešlých dvou turnajích. Vždy se jednalo o velmi vyrovnané zápasy. I v tomto zápase jsme dodrželi pokyny, které jsme si řekli v šatně a zrodila se přesvědčivá výhra - 4:1, která byla opět umocněna velmi pěkným výkonem, kde všichni pracovali na 120% a nevypustili jediný sprint, souboj o balón a dařilo se opět i střelecky.

V posledním zápase nás čekal tým Přelouče, s tímto týmem jsme měli negativní bilanci a doufali jsme v prolomení této série. Hned z rozehrávky a pěkné individuální akci jsme se ujali vedení. Týmu Přelouče se podařilo vyrovnat. Toto vyrovnání nás ovšem zdravě „nakoplo“ a díky dalším dvěma gólům jsme v tomto zápase zvítězili a vyhráli naši skupinu.

Druhou skupinu A ovládl tým Hlinska, na druhém místě se umístil tým Choltic, který se stal i našim soupeřem pro semifinále. A v tomto okamžiku došlo k dalšímu výše zmíněnému nekorektnímu kroku od pořadatelů, když pouze na náš semifinálový zápas byl změněn rozhodčí. K tomotu kroku se pořadatelé rozhodli v důsledku vyslovení mého nesouhlasu se změnou pořadí námi hraného semifinále, kdy jsme podle rozlosování měli odehrát až druhé semifinále. Bohužel došlo k tomu, čehož jsem se obával. Můj zamítavý postoj se bohužel, bohužel vůči našim malým fotbalistům, projevil v celkovém posuzování rozhodčího v tomto zápase. I přes tento „handicap“ jsme odehráli velmi vyrovnané semifinále a prohráli těsně - 0:1.

V souboji o třetí místo jsme se utkali opět s Přeloučí. Tento zápas byl zpočátku velmi vyrovnaný, bohužel se na nás projevilo zklamání z prohraného semifinále a soupeř toho využil ke vstřelení dvou rychlých gólů. Dolehla na nás frustrace, která se projevila zejména tím, že jsme byli v soubojích až druzí. Přelouč přidala další tři góly a přesvědčivě vyhrála - 0:5.

I přes jasnou prohru v souboji o třetí místo jsme obsadili celkové velmi pěkné 4. místo z devíti týmu.  Za tento turnaj bych celému týmu chtěl poděkovat za předvedené výkony, nasazení a z mého pohledu se jednalo o jeden z nejpovedenějších halových turnajů v rámci zimní přípravy. A to zejména předváděnou hru. Závěrem jen shrnutí našich střelců: Brožek 3, Čapka 2, Šmídl 2, Klepetko D. 2, Bachratý 2.

 Sestava: Ježek, Brožek, Čapka, Bachratý, Charvát, Šmídl, Smutný, Šafránek, Šafránková, Klepetko D., Klepetko P., Honzík

Děkuji Vám za pozornost. Zdeněk Čapka, trenér U9 ŽSK Třemošnice