Lídři vyhrávali po penaltách, situace se nemění.

14.10.2015 18:24


Zuby nehty se fotbalisté Poličky drží v čele tabulky krajského přeboru. Platí to i po devíti podzimních kolech. Poličští odehráli o víkendu prestižní okresní derby proti Svitavám, ze kterého vytěžili dva body po penaltovém rozstřelu. Nemuseli mít přitom ani jeden, kdyby v nastaveném čase svitavský Ptáček využil svojí stprocentní tutovku. Ovšem nevyužil, stav zápasu zůstal 1:1, v penaltách hosté v páté sérii promarnili "mečbol" a nakonec se tedy smáli domácí, kterí jsou na první pozici před Holicemi díky lepšímu skóre.

Právě Holice se mohly dostat na špici, dopadly ale stejně jako Polička a také musely vzít zavděk dvoubodovým "penaltovým" vítězstvím. A byly za něj rády, protože soupeř z České Třebové je hlavně ve druhém poločase pořádně zlobil a dokonce neproměnil pokutový kop. Bod si rozhodně zasloužil.

Příliš se tentokrát nezapotili fotbalisté ze Slatiňan a regionálního rivala z Třemošnice přehráli docela přesvědčivě. O dva gólů vítězů se postaral Kopecký a upevnil si svoji pozici na čele pořadí kanonýrů.

Když už jsme na Chrudimsku, zmiňme ještě výsledek z Hlinska, kde byli domácí fanoušci snad poprvé na podzim spokojeni s tím, co jejich tým na trávníku předvedl. Jeho výrazné zlepení odnesla tříbrankovou porážkou překvapivě mátožná Choceň.

Na dohled čelním příčkám se priblížila chrudimská rezerva, a to zásluhou těsné výhry v Moravské Třebové, o kterou se pěknou střelou z trestného kopu postaral Hauf. Domácí sice s favoritem hráli rovnocenou partii, ale bez gólového vyjádření lze bodovat jen těžko.

Nola. Tohle číslo vyjadřující aktuální stav konta starší i ve snu letohradské fotbalisty. Zatím však nenašli způsob, jak tuto sviji černou můru ukončit. Moravany si nyní na soupeřově hřišti zkušeně počkaly na svoje příležitosti a když přišly, tak se efektivně využily. Na rozdíl od béčka, jehoš velká snaha vyzněla znovu do stracena.

Podzim nevychází ani zdaleka podle představ Žamberku a domácí vystoupení proti Pardubicím tam náledu nezvedlo. Ačkoli se autor esti z osmi gólů svého týmu Hrubý postaral o vedoucí zásah, tak mladý hostující soubor věděl, co má dělat a stav obrátil ve svůj prospěch. "Nemá cenu něco okecávat, ztratili jsme opět body, a že to bylo s kvalitním soupeřem a po dobrém výkonu, na to si za týden nikdo nevzpomene," byl si vědom trenér Evžen Kopecký.

Zbývá ještě střetnutí v Přelouči a i tam si hráči přítomní diváci "užili" penaltového rozstřelu, na které se názory mapříč fotbalovým hnutím různí, ale co naplat, do tabulky se hodí každý bod  a počítá se i ten dosažený tímto způsobem. Domácí se v základních devadesáti minutách rozešli s rivalem z Lanškrouna smírně 1:1 a následná dovednostní soutěž vyzněla lépe pro ně. V tomto kole byla v rozstřelech stoprocentně úspěšná domácí družstva.