KP dospělých (25. kolo) - Výhra nad Poličkou.

25.05.2015 17:05

KP dospělých (25. kolo)

Obrazek

Dospělí 24. 4. s mužstvem SK Polička.

ŽSK Třemošnice - SK Polička - 1 : 0 (1:0)
Branky : 16. Šebek



V předposledním domácím zápase přivítali třemošničtí Poličku, která je o dvě místa výše v tabulce. Utkání takřka sousedů ze středu tabulky nabídl vyrovnanou bitvu, ve které byli šťastnější nakonec domácí. Nejtěsnější výhru zařídil již v 16. minutě nestárnoucí Šebek, který využil zaváhání hostujícího brankaře, bývalého reprezentanta ČR U19 Slaného a po sérii odrazů vsítil prakticky do prázdné branky jediný gól zápasu. Po zbytek poločasu byli domácí lepším a aktivnějším mužstvem, ale ani Menšík ve 45. minutě neproměnil svoje sólo, takže do kabin se šlo za stavu 1:0. Hosté Auersvaldovu svatyni ohrozili pouze když Kovář ml. nastřelil ve 25. minutě tyč.

Druhou půli naopak domácí od 55. minuty odehráli až zbytečně pasivně a místy to vypadalo, jako čekání na vyrovnání. Jenže to by hosté museli trefit branku a to se jim kromě již zmíněné tyče za celý zápas nepodařilo. Jejich tlak, dá-li se to tlakem nezvat, byl pouze platonický. Několik centrů do šestnáctky v klidu posbíral Auersvald a obrana fungovala bezchybně. Ve středu hřiště domácím chyběla mezihra a podržení míče. Hru částečně oživil střídající Filip, který v 81. minutě vyslal k brejku Petra, ten však vysoko přestřelil. V 86. minutě opět Filip krásně nacentroval zleva J. Vančurovi, ale nyní jeho gólovou hlavičku zázračně vytáhl hostující Slaný. V posledních minutách se již nic nestalo a všechny body tak zůstaly pod Lichnicí.

Domácí výhra je zasloužená, protože jsme byli nebezpečnější a jednu branku jsme vstřelili. Hosté, možná i díky únavě z náročného týdeního programu "sálovky" trefili pouze tyč a k ničemu jinému se nedostali. Příště v Moravanech je třeba aktivně hrát celý zápas a ne jen poločas jako dnes, kdy to na Poličku stačilo...

Rozhodčí: Mrkvička, Čad, Čech

150 diváků, ŽK: 2:2

Třemošnice : Auersvald - Rychnovský, Kalina, Culek, Kunášek-Vančura J., Vančura O. (70. Petr), Král (90. Krátký), Menšík (77. Filip)-Kvíčala (85. Kvíčala), Šebek (61. Šindelář M.)

Polička : Slaný - Jílek, Pavliš, Mužík - Kovář ml., Švec, Dostál, Navrátil,Klein (67. Kučera) - Stejskal, Netolický