KP dospělých hodnocení 25. kolo : Prohra i sestup se dají opravit, smrt však ne...

16.05.2017 19:52

Pardubice – Prohrajete, no a co vyhrajete za týden. Sestoupíte, no a co za rok se vrátíte. Existuje ale jedna situace, která žádnou opravu nepřipouští. Je to smrt. Dopadla na libišanský tým a pochopitelně všichni jsou nešťastnou události zdrceni.

Foto: DENÍK/Jiří Sejkora

Bohužel v sobotu vyhasl při autohavárii život čtyřiadvacetiletého Tomáše Kučery. A všichni jeho spoluhráči i trenéři by se okamžitě vzdali úspěšné bodové šňůry, kterou nováček na jaře upletl, a která ho vystřelila mezi pětici nejlepších.

Libišany se měly ve šlágru kola pokusit oplatit Třemošnici domácí prohru. Jenže utkání bylo z logických důvodů odloženo. „Děkujeme Třemošnici, že nám vyšla vstříc, protože v tomto stavu, by jsme nebyli schopni zápas odehrát. Všechny naše myšlenky směřovaly k Tomovi," vysvětluje libišanský sekretář Petr Vích.

Tragický zemřelý fotbalista Libišan Tomáš Kučera.

Ránu jako palicí do hlavy dostal také zkušený trenérský matador Josef Kaufman. „Tuto smutnou zprávu jsem se dozvěděl v sobotu o půl dvanácté, když jsem na Tesle sledoval utkání FNL. A pomalu se už ladil na Třemošnici. V mé dlouhé trenérské kariéře se mi nic podobného nestalo. Zažil jsem těžké úrazy, zranění, ale úmrtí v mém týmu…"

Svého, teď již bývalého svěřence Tomáše Kučeru si oblíbil pro jeho příkladné charakterové vlastnosti. „Všechno, co v životě dělal, tak dělal na maximum. Byl to vstřícný kluk, slušně vychovaný. S každým se bavil, s každým vycházel. Bohužel už není mezi námi," smutní Kaufman.

Událost kolaVyhaslý život mladého obránce Tomáše Kučery, který hájil barvy Libišan. Nezemřel sice na trávníku, přesto je otřesena celá fotbalová veřejnost.

Zklamání kolaStřihnout si mohou Hlinsko a Česká Třebová. Oba celky chytly u svých soupeřů potupnou šestku. První v okresní záležitosti, druhý pak ve Svitavách.

V kontextu s touto tragedii se jeví sonda do zbývajících zápasů jako pohled do prázdna… V záchranářském magnetu jara Přelouč po výkonu jako den a noc remizovala 2:2 s Moravany. A v penaltách urvala zlatý bonusový bod.

Pozici lídra rázně potvrdily Slatiňany, které smetly 6:0 Hlinsko. Výhrou 1:0 nad Poličkou se vrátila na druhou příčku chrudimská juniorka. Holice si spravily  Chuť vítězstvím 3:2 v Chocni. Žamberk přehrál 3:0 Heřmanův Městec, který už je předposlední. Svitavy rozprášily 6:1 Českou Třebovou a ta Moravská udolala 2:1 Dolní Újezd. Obě utkání narušila příroda.

Ve Svitavách se kvůli bouřce na deset minut přerušovalo, v Moravské od třicáté minuty bičoval hráče liják.
Zdroj: https://pardubicky.denik.cz/fotbal_region/prohra-i-sestup-se-daji-opravit-smrt-vsak-ne-20170516.html