KP dospělých hodnocení 21. kolo : Libišanská pomlázka na svitavských hýždích.

19.04.2017 20:04

I když je pravda, že s podlým činem Jidáše a vymetáním komínů jako o Škaredé středě se v našem případě nepočítá. „Kritika" totiž směřuje k počasí, které o víkendu panovalo. Naštěstí fotbalisté nejsou panenky. Alespoň dříve nebývali…

A když Velikonoce tak nadílka. Pro jednu takovou si přijela štika letošní sezony do Chrudimi. Béčko z královského města se nechtělo smířit se situací, že ho v tabulce přeskočila nějaká „vesnice" a tak dala výhrou 4:0 Třemošnici jasně najevo, kdo je v těchto končinách pánem.

Ještě větší debakl utrpěla Přelouč (0:5). Navíc na domácím hřišti. Ve sváteční čas byla příliš štědrým hostitelem, když obdarovala Holice pěti kraslicemi. Nejpilnějším koledníkem se stal Ručka, který z pozice stopera vsítil tři branky.

Hodně cítit byly rány libišanskou pomlázkou. Ve Svitavách se třikrát prošla po zadní části domácího týmu. Rozhodující šlehnutí přišlo v 90. minutě z penalty za stavu 2:2. Přitom v té době už hráli hosté téměř půlhodiny v deseti.

Podle papírových předpokladů dopadl souboj prvního s posledním. Slatiňany ale s Dolním Újezdem prohrávaly. Nicméně čtyřmi brankami vývoj střetnutí zcela otočily.

Bitva o šest pomyslných bodů zajímala diváky v Heřmanově Městci. Záchranářské měření sil skončilo dělbou bodů, když se na každé straně trefil jeden z týmů. V penaltové ruletě brali bod na víc domácí.

Do penaltové nadstavby dospělo také střetnutí v Žamberku. V ústeckoorlické záležitosti, ale promrzlé obecenstvo čekalo na gól marně. Rozstřel lépe zvládla Česká Třebová.

Její jmenovkyně, původem z Moravy, si poradila doma s Chocní, když o svém vítězství 2:0 rozhodla už do prvního odchodu do kabin.

První pětka pelotonu zvaného krajský přebor je momentálně rozkastovaná po okresech. Na prvních třech místech sídlí zástupci Chrudimska (1. Slatiňany, 2. Chrudim B. 3. Třemošnice), za nimi doráží Pardubicko (4. Holice, 5. Libišany).

Událost kola

Měl to být boj o každou píď trávníku, boj do poslední minuty. Realita však byla jiná. Chrudimská rezerva přejela Třemošnici jak zamrzlou Chrudimku…

Zklamání kola

Očekávané derby druhého a třetího největšího města pardubického okresu skončilo selankou. Holice se s Přeloučí nemazaly a v jejím domově ji smázly.

Výrok kola

„Domácího brankáře Zímu jsme prakticky neohrozili…takže mu byla zima."
(Leoš Cirkl, trenér Třemošnice)

Krajský přebor - sestava 21. kola podle Deníku

Kamisch (Moravská Třebová) - Ručka (2, Holice), Vladyka (3, Slatiňany), O. Kopecký (2, Žamberk), Strnad (2, Moravská Třebová) - Havránek (2, Chrudim B), Sršeň (2, Choceň), Ali Hussain (Hlinsko) - Poláček (Moravany), Bukač (Libišany), T. Jedlička (5, Holice)
Zdroj: https://orlicky.denik.cz/fotbal_region/libisanska-pomlazka-na-svitavskych-hyzdich-20170419.html