KP dospělých (7. kolo) - prohra v Moravské Třebové.

25.09.2016 13:15

 

SKP Slovan Moravská Třebová - ŽSK Třemošnice - 2 : 1 (0:0)
Branky : 51. Staněk (pk), 76. Potáček - 63. P. Šindelář

Opět utkání, ve kterém jsme měli po celou dobu režii ve svých rukou, ale bez bodového efektu a to je nejdůležitější.Fotbal je o gólech.

   Již v 5. minutě se po hrubce domácí obrany málem prosadil Hejcman. V 8. minutě snad jedinou vážnou šanci domácích likviduje Janda. V 18. minutě nabídl Šebek Hejcmanovi tutovku, ale ten přeběhl balón. Poslední šanci ke vstřelení gólu v první půli měl ve 27. minutě J. Vančura.jeho střela však nalezla jen náručí domácího brankáře Vykydala.

   Do druhé půle jsme nastoupili opět aktivně a již ve 46. minutě Hejcman přestřeluje z dobré pozice bránu domácích. Ve 48. minutě opět tentýž hráč míří pouze do brankaře. Zmražení přišlo v 51. minutě. J. Vančura zbytečně fauluje neškodného hráče domácích v pokutovém území a je nařízena penalta. Její provedení jen napovídá o zmaru domácích a Janda ji bravůrně kryje. Jenže.... k úžasu všech ( opravdu všech ať našich tak i domácích) hráčů a příznivců  pomezní Komínek zvedá nesmyslně praporek a nechává hlavního (jinak výborného) rozhodčího pokutový kop opakovat. Napodruhé domácí penaltu proměňují a vedou 1:0. V 63. minutě je vše jinak. Po krásné kombinaci dává gólovou tečku hlavou P.Šindelář - 1:1. V této fázi hry jsme měli hráče MT " na lopatě" a stačilo z některou pěknou akci gólově zakončit. To se nestalo a pravidlo " Nedáš - dostaneš" zafungovalo. V 76. minutě jsme neuhlídali při standartní situaci ( rohový kop) domácícho hráče a odražený balón se štěstím propasíroval střídající Potáček do naši brány - 2:1 pro domácí. Závěrečný tlak přinesl dvě šance Šebkovi, ale toho v tomto utkání zklamaly miřidla a srovnat se nám již stav utkání nepodařilo.

Ohlas :

" Nepochopil jsem opakování penalty, zřejmě by se kopala dokuď domácí gól nedají. K našemu výkonu nelze nic vytknout, snad jen koncovka. Celý zápas jsme byli lepším mužstvem, ale co je to platné. Jedna hrubka a je po bodech. Snad je mnohem lepší prohra 3:0 pokuď jste horším týmem nežli takto. Utkání musíme hodit za hlavu a pokračovat dál v těchto výkonech a porvat se o body. Pochválil bych oba Šindelářovce a Mocanu - jejich výkon byl v tomto utkání výborný."

 

M. Třebová : Vykydal - Novák, Šatník, Murin, Švanda, Štaffa, Staněk, Huryta, Strnad, Polák (75. Frisch), Šrom (67. Potáček) 

ŽSK Třemošnice : Janda - Kalina (85. Brom), Mocanu, Culek, Petr (74. Široký) - Vančura O., Vančura J., Šindelář M., Šindelář P. -  Hejcman (59. Forman), Šebek