KP dospělých (16. kolo) - výhra na penalty s H. Městcem.

12.03.2017 09:09


ŽSK Třemošnice - FK Jiskra Heřmanův Městec - 1 : 0 (0:0) pen. : 4:3

V úvodním utkání jarní části sezóny 2016 / 2017 krajského přeboru pardubického kraje jsme bodovali pouze částečně, ale bodovali. Derby je vždy nevyzpitatelné. Heřmanoměstečtí přijeli v nekompletní sestavě, zato v naší kabině bylo bez dvou hráčů ( Kunášek, Široký ) plno včetně připravených dorostenců Mejtského a Oswalda D..

  Úvod utkání třemošničtí zvládli výborně a již ve 4. minutě se prosazuje ve sprinterském souboji s Hlaváčem Hejcman a postupuje sám na Zrůsta. Ten jeho šanci likviduje. V 10. minutě opět Šebek vysunuje Hejcmana, ale opět bez gólového efektu. První ránu do koncepce dostáváme v 11. minutě, kdy se rzanil Culek (výron v kotníku) a musel opustit hřiště. V 19. minutě opět Hejcman sám před Zrůstem - úspěšnějším je znovu gólman hostí. Druhá rána do koncepce přichází ve 22. minutě a hřiště musí se zraněním opustit Mocanu (zadní stehenní sval). Mezi tím již i heřmanoměstečtí pochopili, že rychlík Hejcman je k nezabrždění a postavili k němu svého rychlonožku Salfického. To ovšem nezabránilo Hejcmanovi k dalšímu úniku, který v pokutovém území hasil faulem Hlaváč (ŽK a penalta). Míč si postavil zatím 100%  exekutor pokutových kopů P. Šindelář. Zkušený brankář Zrůst ovšem našeho mladíka přečetl a jeho slabě zahranou penaltu chytá. Za zmínku o šanci hostí stojí snad jen 35. minuta, když v rozrhrávce chybuje Vančura. S tou si ale náš gólman Janda snadno poradil.

   Druhá půle již nebyla tak jednoznačná pro naše mužstvo a hra se zdála být ve středu pole vyrovnanější. Několika pokusy o překvapení Zrůsta se střelou ze střední vzdálenosti snažili jak Král tak i Šebek, ale jejich mířidla byla vychýlena. Hosté se naopak snažili o brejk z ofsajdové hrany ovšem neúspěšně. V 75. minutě byl za drez stažen v pokutovém území Šebek, ale píšťalka sudího tentokrát mlčela.

   Bezgólová situace dospěla a do samého závěru a o tom, kdo si odnese ze hřiště 2 body musely rozhodnout až penalty. V těch za hosty neproměnil Peter a Mach. Naši hráči byli stoprocentní a proto si mohli připsat oba body do tabulky.

   Mrzí nás zranění obou stoperů. Na jejich posty se museli zasunout konstruktivní hráši středu pole a tím povadla údernost naší jedenáctky. Přejeme oběma hráčům brzké uzdravení.

   Utkání řídila dobře a s přehledem trojice výše jmenovaných rozhodčích a i přes inkriminovanou 75. minutu si zaslouží pochvalu.


Diváci : 180

ŽK : Hlaváč, Svoboda (oba H. Městec)

Rozhodčí : Jansa - Horníček, Depeš, Delegát : Šimek

 

Třemošnice: Janda - Kalina, Mocanu (22. Brom ), Culek (11. Král ), Petr - Šindelář P., Vančura J., Šindelář M. (62. Forman ), Vančura O. - Šebek, Hejcman

H. Městec : Zrůst - Tiler, Jablečník, Hlaváč, Musil (83. Kosina ) - Vegeš, Mach, Zrůst, Novák (64. Peter ) - Salfický, Svoboda (68. Dostál )