KP dospělých (12. kolo) - v dohrávce výhra nad ved. mužstvem.

26.11.2017 19:55


ŽSK Třemošnice - FK Česká Třebová  - 2 : 0 (2:0) 
Branky : 2' Šebek , 18' O. Vančura 

  
V sobotu jsme dohrávali odložené utkání s Českou Třebovou. Přijel k nám kvalitní tým už jistý lídr tabulky po podzimu . Kdo z diváků přišel o chvíli později mohl litovat. Pro náš tým začátek z říše snů. Ve 2' Král přihrál Hejcmanovi, ten nacentroval a Šebek hlavou - 1:0. Ve 13' po rohovém kopu se k dorážce dostal hostující Kopecký, ale střílel nad branku. V 17' P. Šindelář hezky uvolnil Hejcmana ....šel sám, ale v rozhodující chvíli ho zradil terén a nezakončil přesně. Hned o minutu později přišla naše druhá gólová radost. V 18' vyvezl míč Mocanu a jeho centrovaný míč si našel důrazný a důsledný O. Vančura , který doslova " trhal " síť - 2:0. Ve 26' hezky zatáhl míč po levé straně M. Šindelář, ale do potřebné koncovky jsme se nedostali . Ve 29' chytře uvolnil Brom aktivního P. Šindeláře, ten přihrál Šebkovi .....střela těsně vedle. Ve 31' centroval přesně Mocanu a na zadní tyči hlídkoval Culek ...hlavou těsně vedle tyče. Ve 37' si hosté vytvořili nebezpečnou standartní situaci. Na hranici vápna zahrávali přímý kop, naše zeď střelu tečovala a míč šel do protipohybu Jandy, ale jeho reakce byla výborná, míč vyrazil ... a Šebek zachraňoval na brankové čáře (byl faulován).  
Druhý poločas chtěli hosté s výsledkem něco udělat ...centr z pravé strany a zakončení bylo nebezpečné , střela šla těsně vedle pravé tyče. Jinak naše obrana pracovala  spolehlivě. Od 60' hosté hru otvírali a hráli na riziko. V 76' přišla naše brejková situace, Šebek přihrál P. Šindelářovi, ten dobrým centrem našel hlavu Šťastného...hlavičkoval těsně nad branku. V 85'  po rohovém kopu se k odraženému míči dostal opět Šťastný a z hranice penalty střílel, ale brankář Bárta předvedl pěkný zákrok . Konec utkání jsme si zkušeně pohlídali a bereme důležité tři body . 
  
  
Cirkl Leoš, trenér ŽSK Třemonice : Mužstvo České Třebové má nespornou kvalitu a ne náhodou vedou krajský přebor. Ale naši hráči dnes podali hlavně v prvním poločase výborný výkon. Začátek utkání nám vyšel a za dvacet minut jsme vedli dva nula. Tento stav hodně poznamenal vývoj utkání. Druhý poločas měli hosté míč  častěji pod kontrolou, ale naše obrana byla pozorná. V závěru utkání byl prostor na brejkové situace , ale další branku se vstřelit nepodařilo. Důležitého vítězství si moc ceníme. Pochvala pro celý tým. Vynikli Šebek, O. Vančura, Janda a Brom. Děkujem všem fanouškům za podporu nejenom v tomto utkání, ale i za celý podzim .

Sestava : Janda  - Brom, Mocanu, Culek, O . Vančura - P. Šindelář , J. Vančura , Král , M. Šindelář (63' Šťastný) - Šebek, Hejcman (89' Mejtský)