Hodnocení 13. kola KP dospělých : Ne každý má penalty rád.

08.11.2017 17:45


Pět z osmi zápasů došlo po nerozhodných devadesáti minutách k téhle dovednostní disciplíně, kterou někteří mají rádi, jiní nesnášejí, ale marná sláva, bod navíc se hodí každému. Tím spíše v tak extrémně vyrovnaném přeboru, v němž je mezi sedmým Žamberkem a poslední Třemošnicí aktuálně jenom devět bodů rozdílu.

Ostatně coby důkaz toho, jak jsou zisky z rozstřelů vítané, může posloužit vedoucí Moravská Třebová. Ta vyhrála penalty v derby ve Svitavách a bylo to popáté na podzim, kdy brala bonusový zisk. A mít nebo nemít pět bodů, to je setsakramentský rozdíl. V případě SKP Slovan vyjádřený tím, že se vyhřívá v čele tabulky. A když jsme u Moravské Třebové, za zmínku rovněž stojí, že ve čtrnácti odehraných utkáních inkasovala pouhých devět branek, což je báječná vizitka defenzivy.

Senzace kola se zrodila ve Slatiňanech, odkud si všechny body odvezl Heřmanův Městec a dokonce přeskočil obhájce krajského titulu v pořadí, což zní skoro neuvěřitelně. Slatiňanská suverenita z uplynulého ročníku je však ta tam, soupeři proti tomuto favoritovi bodují stále častěji a i tohle přispívá k zajímavosti a náboji soutěže.

Hattrickem se o víkendu vytáhl Daniel Vašulín z Chrudimi a především jeho zásluhou si rezerva poradila s Litomyšlí. Rostoucí formu potvrdil Dobříkov, dva body z České Třebové mají vysokou hodnotu. Po delším čase se v lepším světle předvedly Holice, i když proti Hlinsku to dlouho vypadalo na další zklamání pro tamní fanoušky. V posledních deseti minutách však na sebe vzal zodpovědnost Kaufman a dvěma góly zařídil obrat.

Událost kola

Heřmanův Městec vyhrál ve Slatiňanech! Kdopak by řekl, že je něco takového možné. Autor dvou gólů Marek Netušil a jeho tým ale dokázal, že to možné je.

Zklamání kola

Každý má právo na slabší moment, ovšem když se Slatiňany sešly v obvyklé silné sestavě, nikdo by určitě nečekal, že selžou na svém domácím stadionu.

Výrok kola

„V žádné činnosti jsme soupeře nepřevýšili. Podprůměrné výkony většiny hráčů znamenaly tristní výkon mužstva.“
(Petr Pražák, trenér České Třebové)

 

 


Zdroj: https://orlicky.denik.cz/fotbal_region/ne-kazdy-ma-penalty-rad-ale-bod-navic-je-potrebny-20171107.html